PREGUNTES FREQÜENTS

null

Tens cap dubte? Consulta les nostres preguntes freqüents.
O bé, contacta amb nosaltres.

És ecològica la ceràmica de Central Terrissaires de Breda?

Ceràmica de Breda fa servir com a matèria primera el fang, que és un material totalment natural i per tant, respectuós amb el medi ambient. Juntament amb la utilització de vernissos i esmalts que estan lliures de plom i cadmi, fa que els nostres productes siguin considerats, sense mena de dubtes, com a ecològics.

Els productes de Central Terrissaires de Breda, compleixen les normatives actuals de la Unió Europea?

Efectivament, tots els nostres productes compleixen les normatives existents, no tan sols de la Unió Europea, sinó també dels EEUU, on són molt més estrictes. Anualment es fan analítiques per confirmar aquestes dades i es té certificació de què així és.

Perquè es considera que la terrissa és millor que altres estris de cuina?

La cocció feta amb terrissa és suau i uniforme, ja que al ser mala conductora de la calor, la transmet a poc a poc. Els productes doncs, es couen més naturalment. També conserva la calor molta més estona i això fa que els aliments mantinguin més el seu sabor i aroma. Qualsevol estri de fang que s’hagi fet servir a la cuina es pot presentar a la taula.

Es pot cuinar a la vitroceràmica, amb els productes de Central Terrissaires?

Igual que amb llenya o amb gas, les peces han de ser fetes amb fang refractari o sigui que resisteixi el xoc tèrmic. En el cas de la vitroceràmica, a més, és necessari que s’adaptin el màxim a la superfície de cocció i per això tenim peces amb el cul pla, que la cobreixen tota i així l’afavoreixen. Cal saber aprofitar els valors de la terrissa de mantenir molt més temps la calor: apagant la vitroceràmica més aviat, aconseguirem que la mateixa cassola ens acabi la cocció sense gastar tant.

Els productes de Central Terrissaires serveixen per envasar?

Les peces dedicades a l’envàs són fabricades amb fang més compacte, que el fan més estanc i li donen la resistència necessària per a conservar el contingut inalterable, ja que el preserven de la llum i dels canvis de temperatura.